Audio Upgrade BMW - Car Audio BV

a passion for performance
CARAUDIO BV
Ga naar de inhoud
Audio upgrade voor BMW
CaraudioBV levert en monteert speciaal ontwikkelde audio upgrade pakketten voor uw BMW. Deze pakketten zijn uitvoerig in de praktijk getest. Met het grootste respect voor uw BMW wordt de audio upgrade uiterst secuur gemonteerd en ingeregeld. Kiest u voor een BMW audio upgrade pakket van CaraudioBV dan bent u verzekerd van een geweldige audio weergave in uw BMW. Een audio upgrade op maat, die exact aan uw wensen voldoet, is zeker de specialiteit van CaraudioBV. CaraudioBV gaat hierover graag met u in gesprek.

Onze audio upgrades bieden u de volgende voordelen

* Meer dynamiek
* Hogere belastbaarheid
* Minder vervorming
* Betere en vollere basweergave
* Meer detail in de midden en hoge tonen
* Audioweergave aangepast aan uw smaak


BMWBLGZ audio upgrade

BMWBLGZ audio upgrade pakket bestaat uit het vervangen van de bestaande BMW breedband speakers in de beide voorportieren door beter klinkende midrange speakers en het toevoegen van een extra set helder klinkende tweeters. De midrange speakers worden gemonteerd op de originele speaker locaties in de beide voorportieren. De tweeters worden gemonteerd in de zo geheten tweeterlijsten. Heeft u een BMW standaard audio systeem af fabriek in uw BMW dan zijn er momenteel geen tweeterlijsten aanwezig. Deze tweeterlijsten bestelt CaraudioBV bij de lokale BMW dealer. De prijs van de tweeterlijsten verschilt per type BMW en zijn een meerprijs op onze BMW audio upgrade pakket prijzen. Vooraf geven wij de prijs voor de tweeterlijsten die nodig zijn voor uw BMW aan u door. Is uw BMW met het premium audiosysteem uitgevoerd dan zijn de tweeterlijsten al aanwezig en worden de tweeters daarin gemonteerd. In de beide voorportieren worden voldoende dempingmatten aangebracht waardoor de weergave van de midrange speakers en de tweeters mooi rustig en aangenaam zal zijn.

Onder de beide voorstoelen worden de BMW woofers vervangen door een set 20 cm woofers. In de behuizing waarin de 20 cm woofers gemonteerd worden brengen wij dempingmatten aan waardoor de bas weergave strak en vol wordt.

Voor de kracht in en de controle over de audio weergave voegen wij een 4 kanaals versterker toe aan uw originele BMW audio systeem. De versterker wordt keurig uit het zicht gemonteerd en professioneel ingeregeld.

Prijs: € 1195,- inclusief BTW en montage
Inbouwduur: 1 dag
Garantieperiode: 2 jaar
Geschikt voor: standaard en premium BMW audioBMWDSP audio upgrade

BMWDSP audio upgrade pakket is identiek aan ons BMWBLGZ audio upgrade pakket met als verschil een DSP processor die is toegevoegd. Door de DSP processor kunnen wij de audio weergave mooi aanpassen aan het interieur van uw BMW. U krijgt een mooi gebalanceerde en dynamische audio weergave. Bent u een audioliefhebber en wilt u de audio weergave in uw BMW aangepast hebben aan uw smaak dan kiest u voor ons BMWDSP audio upgrade pakket.

Prijs: € 1495,- inclusief BTW en montage
Inbouwduur: 1 dag
Garantieperiode: 2 jaar
Geschikt voor: standaard en premium BMW audio


BMWDSP-SIGNATURE audio upgrade

Het BMWDSP-SIGNATURE audio upgrade pakket klinkt als een klok. Dit audio upgrade pakket is samengesteld uit top componenten. De high-end tweeters en de high-end midrange speakers komen voort uit de Signature lijn. Ons uitgangspunt is een zeer muzikale en natuurlijke audio weergave in uw BMW te realiseren. Luistert u naar klassiek, jazz of andere muziekstijlen waarbij een high-end weergave gewenst is dan zult u dit audio upgrade pakket uiterst waarderen.

Prijs: € 1795,- inclusief BTW en montage
Inbouwduur: 1 dag
Garantieperiode: 2 jaar
Geschikt voor: standaard en premium BMW audio

Waar bestaat een BMW audio upgrade uit


Is uw BMW uitgevoerd met het standaard BMW audiosysteem dan zijn er geen tweeters aanwezig in de beide voorportieren van uw BMW (op een enkel type BMW na). Tweeters zijn een essentieel onderdeel voor een gebalanceerde audioweergave. Doordat BMW de tweeters weglaat bij haar standaard audiosysteem is de weergave erg vlak. De BMW breedband speakers, die bij het standaard audiosysteem af fabriek in de portieren gemonteerd zijn, moeten al het werk doen. Deze breedband speakers moeten de midden tonen en de hoge tonen weergeven. Dit is op een aangename manier niet te doen door deze breedband speakers. Dit is de reden dat wij deze breedband speakers vervangen door een set midrange speakers en een set tweeters. Bij onze BMW audio upgrade pakketten BMWBLGZ en BMWDSP maken wij gebruik van 25mm softdome tweeters met een frequentiebereik van 5000hz tot 22.000Hz. Bij onze BMWDSP-SIGNATURE audio upgrade pakket maken wij gebruik van 20mm softdome tweeters met een frequentiebereik van 2500HZ tot 43.000Hz. De tweeters in onze audio upgrade pakketten leveren een aangename rustige en zeer heldere audioweergave. Zeker niet agressief, daar houden wij niet van. Omdat er bij het BMW standaard audiosysteem af fabriek geen tweeters gemonteerd zijn, zijn momenteel de originele tweeterlocaties niet aanwezig in uw BMW. Via onze lokale BMW dealer verzorgen wij de originele tweeterlijsten zodat wij de tweeters op de originele wijze kunnen monteren. Door gebruik te maken van originele BMW tweeterlijsten behoudt u de originele look in het interieur van uw BMW. Is uw BMW uitgevoerd met het BMW premium audiosysteem dan zijn deze locaties wel aanwezig in uw BMW en maken wij gebruik van deze locaties om onze tweeters te monteren.

Aangenaam en vol detail klinkende midrange speakers


Zoals eerder is vermeld vervangen wij bij al onze BMW audio upgrade pakketten de originele BMW breedband speakers die in de beide voorportieren gemonteerd zijn door aangenaam klinkende midrange speakers. Uiterst secuur monteren wij de midrange speakers. Om ervoor te zorgen dat de midrange speakers maximaal presteren worden in de beide voorportieren speciaal ontwikkelde dempingmatten aangebracht. Door het aanbrengen van deze dempingmatten worden de resonantie frequenties in het plaatwerk van de voorportieren omlaag gebracht tot onder het hoorbare. De midrange speakers klinken hierdoor natuurlijker en rustiger. Ook onze filter technieken dragen bij tot een gebalanceerde audioweergave. De passieve filters en de bekabeling worden zorgvuldig geïsoleerd  en vastgezet. Aan het deurpaneel van uw BMW wordt niets gewijzigd. De midrange speakers "verdwijnen" keurig achter de originele roosters van uw deurpanelen.

20 cm woofers voor diepe, volle en strakke basweergave


Is uw BMW uitgevoerd met het BMW standaard audiosysteem dan is er onder elke voorstoel een 16,5cm speaker gemonteerd. Het doel van deze originele BMW speakers is het weergeven van de lage en laag/midden tonen. Dit doen ze redelijk. Als u merendeels naar nieuwsprogramma`s luistert. Wilt u genieten van uw favoriete muziek dan raden wij vervangen van de originele BMW speakers ten zeerste aan. Bij al onze BMW audio upgrade pakketten maken wij gebruik van een set 20cm woofers. Onder elke voorstoel wordt een woofer gemonteerd. Ook op deze speaker locaties brengen wij dempingmatten aan. Het resultaat is een diepe, volle en strakke basweergave. Of u jazz, klassiek, pop of house draait, onze 20cm woofers kunnen dit absoluut aan. Ook de woofers worden door de originele BMW roosters aan het zicht onttrokken.

Een 4 kanaals versterker voor krachtig en gecontroleerde audio weergave


Een 4 kanaals versterker voegen wij toe om van de audio weergave in uw BMW een ware beleving te maken. De 4 kanaals versterker levert de kracht die uw originele BMW audiosysteem te kort komt. Kanalen 1 en 2 sturen de tweeters en midrange speakers in de beide voorportieren aan. Kanalen 3 en 4 sturen de 20cm woofers aan die onder de beide voorstoelen gemonteerd zijn. Door de actieve filters in de 4 kanaals versterker krijgen de speakers het audiospectrum waarvoor de speakers bestemt zijn. Tijdens de ontwikkeling van de 4 kanaals versterker is gebruik gemaakt van de laatste moderne technieken. Dit heeft geresulteerd in een krachtige versterker, met een laag verbruik van spanning, in een kleine behuizing. Een technische uitleg wat voor u betekent dat u gaat luisteren naar een evenwichtig en een gecontroleerde weergave van uw favoriete muziek. Kort omschreven, u gaat genieten.

Digital Sound Processor - DSP

Een stukje techniek.
Een DSP (Digital Sound Processor) is een unit die is opgebouwd uit 3 modules; een actieve crossover, een parametrische equalizer en een tijds vertragingsmodule (time delay). Met een actieve crossover wordt bepaald welke audio frequenties worden gefilterd per speaker. Met andere woorden, welke audio frequenties krijgen de speakers wel en welke audio frequenties worden door de actieve crossover tegen gehouden. Speakers zijn ontworpen om een bepaald gebied van de totale audiospectrum te kunnen weergeven. Globaal bestaat het audiospectrum van 20Hz tot 20.000Hz. 20Hz zijn de bastonen en 20.000Hz zijn de hoge tonen. Een tweeter kan frequenties weergeven vanaf 2500Hz en hoger (gemiddeld genomen). Alle frequenties onder de 2500Hz vinden tweeters in het algemeen niet fijn om weer te geven en zal resulteren in een krakende weergave en uiteindelijk op een defecte tweeter. Dit geldt ook voor een midrange speaker. Voor een midrange speaker geldt een onder frequentie tussen de 100Hz en de 200Hz (-12Db/oktaaf). Bij tweeters en midrange speakers is het belangrijk ervoor te zorgen dat de onder frequentie niet te laag ingesteld wordt. Tweeters en midrange speakers kunnen door hun formaat geen lage frequenties, subbas tonen, weergeven. Bij woofers is het precies andersom. Voor woofers moet een boven frequentie ingesteld worden. Deze boven frequentie bevindt zich tussen de 50Hz en de 100Hz. Wanneer er bij woofers geen boven frequentie ingesteld wordt zal dit resulteren in een enorme massale weergave van de woofers. In een gebalanceerde audio weergave willen wij dit niet en is een juiste boven frequentie zeer gewenst. Naast het instellen van een boven en een onder frequentie middels de actieve crossover is ook de steilheid van de verzwakking in te regelen. Er kan gekozen worden uit 6Db, 12Db en 24Db per octaaf en er kan bepaald worden welk type filter er gebruikt wordt, te weten Butterworth, Bessel of Linkwitz-Riley.

Wij gebruiken in onze BMW audio upgrade pakketten separate componenten, tweeters - midrange speakers en woofers. Deze losse componenten hebben hun eigen manier van weergeven. Door de parametrische equalizer in de DSP kunnen wij ervoor zorgen dat de losse componenten niet ieder op zich een weergave hebben, maar zich als 1 geheel gaan gedragen. De parametrische equalizer biedt ons de mogelijkheid om de totale audio upgrade aan te passen aan het interieur van uw BMW en, nog belangrijker, aan uw smaak. Dit doen wij door frequenties die te luid weergegeven worden te verzwakken.

Als laatste biedt een DSP processor de mogelijkheid om een tijdcorrectie toe te passen. Doordat de tweeters, de midrange speakers en de woofers op verschillende locaties in uw BMW geplaatst zijn komt de audio weergave van de tweeters, de midrange speakers en de woofers niet gelijktijdig aan bij uw oren. Dit noemen wij looptijd verschillen. Door een DSP processor is dit op te lossen door de audio weergave van de speaker die eerder uw oren bereikt dan de overige speakers te vertragen. Dit klinkt simpel in theorie, echter is ervaring op dit gebied vereist om tot een aangename audio weergave te komen. Door onze ervaring sinds 1984 kunnen wij zeggen dat wij een DSP processor tot uw volle tevredenheid in kunnen regelen.

Wanneer is een DSP processor zinvol
Wij houden van een DSP processor. Wij weten precies wat wij willen horen en hoe wij de audio weergave willen beleven. Is het gebruik van een DSP processor een absolute must om van onze audio upgrade te kunnen genieten? Nee, zonder DSP kunt u absoluut genieten van onze audio upgrade. Bij onze BMWBLGZ audio upgrade pakket wordt geen DSP processor gebruikt. Dit BMW audio upgrade pakket hebben wij samengesteld voor degene die niet super kieskeurig is maar zijn/haar BMW standaard audiosysteem wilt verbeteren met meer heldere tonen, meer bastonen en meer kracht in de audio weergave. Ons BMWBLGZ audio upgrade pakket is qua prestatie te vergelijken met het door BMW af fabriek geleverde premium audiosysteem. Vindt u het wel zeer interessant om de audio weergave in uw BMW aan te passen aan uw wensen en kunt u daar enorm van genieten dan is een DSP processor echt iets voor u. Bij onze BMWDSP, BMWDSP-AMP en BMWDSP-SIGNATURE audio upgrade pakketten maken wij gebruik van een DSP processor. Deze audio upgrade pakketten klinken velen malen beter dan de BMW premium audiosysteem.


Geschikt voor de volgende BMW`s

1-serie (E81, E82, E87, E88, F20, F21)
2-serie (F22, F45, F46)
3-serie (E90, E91, E92, E93, F30, F31, F32, F33, F34)
4-serie (F36 Gran Coupe, F82, F83)
5-serie (E60, E61, F10, F11, G30)
5-serie GT (F07)
6-serie (E63, F06, F12, F13)
X1 (E84, F48)
X3 (E83, F25)
X4 (F26)
X5 (E70, F15)
X6 (E71, F16)

Voor de 3 serie (E46), de 5 serie (E39), de 7 serie (E38) en de Z4 (E85, E86  en E89) hebben wij ook speciale audio pakketten ontwikkeld.


Inbouw in onze professionele werkplaats of bij u op locatie

Wij bieden u de keuze om de inbouw in onze professionele werkplaats in Alphen aan den Rijn te laten uitvoeren of bij u op locatie. Indien u kiest voor inbouw bij u op locatie dan dient u de beschikking te hebben over een overdekte, verwarmde en afgesloten werkruimte waar uw BMW, met alle portieren gelijktijdig geopend, binnen kan staan. De ruimte moet van goede verlichting en 220 volt stopcontacten voorzien zijn. Bij inbouw op locatie wordt er een voorrijvergoeding doorberekend, de hoogte hiervan wordt vooraf met u afgesproken.

Meer informatie
Wij staan bekend om het geven van duidelijk advies en een faire prijsopgave. Voor een advies of prijsopgave zijn wij bereikbaar via telefoon (06-30 95 35 55) of via e-mail.

06- 30 95 35 55

info@caraudiobv.nl


Koperweg 11 D
2401 LH Alphen a/d Rijn
(alleen aanwezig op afspraak)

KvK: 24151672
IBAN: NL37ABNA0503083410
BTW: NL007105927B01
Koperweg 11 D
2401 LH Alphen a/d Rijn
(alleen aanwezig op afspraak)

Terug naar de inhoud